Официално: Apple обяви iPad 8 и iPad Air 4

iMagazin
16/09/2020 ❘ 06:52

Заедно с Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE, септемврийското онлайн събитие на компанията ни запозна и с два нови модела iPad: актуализация на бюджетната линия таблети - iPad 8, и чисто нов модел iPad Air, характеризиращ се с безрамков дизайн и Touch ID, вграден в бутона за събуждане.

iPad 8

Първо от Apple показаха iPad 8. Новото поколение на най-популярния таблет на компанията е оборудвано с А12 Bionic чип с Neural Engine, като тази екстра за пръв път стига до базовия iPad. Така, iPad 8 става два пъти по-бърз от най-продавания Windows лаптоп, три пъти по-бърз от най-продавания Android таблет и шест пъти по-бърз от най-продавания Chromebook, ако се доверим на Apple.

Размерът на екрана е 10.2 инча, а дисплеят е Retina. iPad 8 поддържа първото поколение Apple Pencil и Smart Keyboard и идва с инсталирана iPadOS 14, която добавя към неговата мощ. Повече за новата операционна система за таблетите на Apple, която очакваме да се появи по-късно днес, можете да прочетете тук.

iPad Air 4

Слуховете за появата на ново поколение iPad Air с екран от край до край се потвърдиха, като дизайнът на iPad Air 4 е сходен с този на най-професионалната линия таблети на Apple - iPad Pro. Новият Air е задвижван от 6-ядрен А14 Bionic чип, осигуряващ 40% по-бърза работа и 30% по-бърза графика в сравнение с предишния модел. Това е същият чип, който се предполага, че ще бъде използван в iPhone 12 и iPhone 12 Pro, които очакваме да бъдат представени през следващия месец. 

Подобно на iPad Pro, новият iPad Air разполага със значително по-бързия USB-C порт вместо стандартния досега Lightning. Друга прилика с професионалния таблет е 12 мегапикселовата задна камера, благодарение на която можете да записвате видео в 4К резолюция. Разликата с iPad Pro е липсата на Face ID, но за сметка на това Тouch ID сензорът е вграден в страничния бутон за събуждане на устройството - нещо, което от Apple правят за първи път. По този начин потребитрлите могат да се възползват изцяло от безрамковия дизайн на устройството и страхотния му 10.9 инчов Liquid Retina Display с резолюция от 2360х1640 и 3.8 млн пиксела.

iPad Air 4 разполага с цели шест разцветки на корпуса - сребърен, астро-сив, розово-златен, зелен и небесносин и поддържа второто поколение Apple Pencil, както и Magic Keyboard клавиатурата с вграден тракпад. Таблетът има Wi-Fi и Wi-Fi + Cellular версии с капацитет от 64 GB и 256 GB, а ние няма да пропуснем да ви информираме, щом iPad Air 4 се появи у нас.

Източник:iMagazin