Новите версии нa iOS, iPadOS, watchOS и tvOS са достъпни за всеки

Konstantin
16/09/2020 ❘ 23:00

По време на септемврийското събитие на Apple, което се проведе снощи се запознахме не само с новите Apple Watch, iPad поколения, но и разбрахме, че компанията от Купертино ще ни изненада и с официалните версии на iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 и tvOS 14 на 16-тото число от този месец, което вече е факт. Достатъчно е само да потърсите новата версия на операционната система, която задвижва вашия iPhone, iPad, Apple Watch или Apple TV и да стартирате актуализацията, но има и няколко малки особености, с които трябва да се съобразите преди това.

iOS 14

Разбира се, преди всичко ще бъде хубаво да проверите дали вашето устройство е съвместимо с новата версия на iOS, макар и да няма никаква вероятност да допуснете грешка с тази стъпка. Все пак системата няма да ви позволи да преминете към новата версия, ако вашето устройство е по-старо, но нека видим и съвместимите iPhone-и:

При положение, че вашият iPhone е съвместим с новата версия на мобилната операционна система, което вероятно е така, просто отворете системните настройки, преминете през General, след това през Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install. Преди до стартирате актуализацията, трябва да се уверите, че вашето устройство разполага със стабилна Wi-Fi връзка и че неговата батерия е заредена на 100%. По въсмозжност оставете своя iPhone свързан към зарядното устройство.

За всеки случай, бихте могли да направите и един Backup на своя iPhone, за по-голяма сигурност, че вашето съдържание няма да изчезне, при положение, че нещо с актуализацията се обърка, макар и да се съмняваме, че това ще се случи. Повече за iOS 14 може да разберете, след като посетите тази връзка, а обобщения на новостите в основните приложения на системата можете да откриете в долните линкове:

iPadOS 14

Отново проверете дали вашето устройство е съвместимо с новата версия, но този път на iPadOS, макар и да няма никаква вероятност да допуснете грешка с тази стъпка. Все пак системата няма да ви позволи да преминете към новата версия, ако вашето устройство e различно от iPad Pro, без значение от поколението, iPad 5,6,7 или 8, iPad mini 4 или 5, iPad Air 2,3 или 4-то поколение.

При положение, че вашият iPad е съвместим с новата версия на iPadOS, отворете системните настройки, преминете през General, след това през Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install. Преди до стартирате актуализацията, трябва да се уверите, че вашето устройство разполага със стабилна Wi-Fi връзка и че неговата батерия е заредена на 100%. По възможност оставете своя iPad свързан към зарядното устройство.

За всеки случай, бихте могли да направите и един Backup на своя iPad, за по-голяма сигурност, че вашето съдържание няма да изчезне, при положение, че нещо с актуализацията се обърка, макар и да се съмняваме, че това ще се случи. Повече за iPadOS 14 може да разберете, след като посетите тази връзка.

watchOS 7

За да се възползвате от новата версия, която задвижва умния часовник на Apple, трябва да разполагате с Apple Watch 3, 4, 5, 6 или поколение SE. Преди да стартирате актуализацията, трябва да се уверите, че свързаният iPhone с вашия Apple Watch вече разполага с последната версия на iOS. След това свържете своя iPhone с надежден интернет източник и се уверете, че и двете устройства разполагат със заряд на батерията поне 50%, както съветват от Apple, макар и ние да ви препоръчваме да заложите на над 80% заряд. След това отворете приложението Apple Watch през своя iPhone, докоснете върху раздел My Watch, преминете през General, след това през Software Update и сте готови, но име и по-лесен начин.

Отворете раздел Settings през своя умен часовеник, след това General, преминете през Software Update и стартирайте процеса по стандартен начин. Преди това трябва да сте изградили връзка с надежден Wi-Fi източник, както и отново да се уверите, че батерията на часовника е заредена поне на 80%.

tvOS 14

Остава само да актуализирате своята Apple TV операционна система. За да инсталирате tvOS 14, трябва да разполагате с Apple TV поколение 4 или 5 (HD или последното 4K), а останалите стъпки от вашата задача са съвсем лесни за изпълнение. Отворете Settings, след това System, преминете през Software Update и кликнете върху Update Software. Остава само да стартирате процеса, след като изберете Download & Install, да изчакате стъпките да приключат, без да пипате дистанционното на своето Apple TV и сте готови.

Източник:iMagazin