Apple представи iPhone 12 и iPhone 12 mini

iMagazin
13/10/2020 ❘ 21:18

Новото поколение на най-продавания смартфон на Apple - iPhone 12, впечатлява със страхотен дизайн и редица подобрения, включително и 5G поддръжка. iPhone 12 mini пък въплъщава всички функции на своя по-голям брат, но в корпус по-малък от този на iPhone 8.

Сред основните нововъведения, характерни за всички новопредставени смартфони на Apple, е 5G поддръжката, като от компанията отбелязаха, че това маркира началото на една нова ера за iPhone. Предимствата на 5G, които бяха изтъкнати са нейната несравнимо по-висока скорост, видео стрийминг в по-добро качество, подобрено гейминг изживяване и т.н. 

Това, което определено си заслужава да отбележим, са промените в дизайна на iPhone 12 спрямо неговия предшественик. Заоблените ръбове наподобяват тези на iPad Pro, а iPhone 12 е с 11% по-тънък, с 16% по-лек и с 15% по-малък в сравнение с iPhone 11, като размерът на диагонала на екрана се запазва от 6.1 инча. Самият екран е Super Retina XDR Display с резолюция 2532 x 1170 и контраст 2,000,000:1, което също е огромен скок напред, сравнено с iPhone 11. Благодарение на новата Ceramic Shield технология, разработена в сътрудничество с Corning, издръжливостта на дисплея на изпускане е подобрена с до 4 пъти.

Сред останалите характерситики, с които се отличават iPhone 12 и iPhone 12 mini, са шестядреният А14 Bionic чип, представен за първи път през миналия месец с iPad Air 4, както и подобрената 12-мегапикселова двойна камера, включваща 7 елемента и отличаваща се с 27% по-добро представяне при снимки в условия на по-слаба светлина.

Не можем да пропуснем и MagSafe. От Apple са решили да възкресят една от любимите технологии на Mac потребителите, този път преработена и пренесена върху iPhone. MagSafe е един от тези малки, но значителни детайли, които носеха характера на Apple - хитро и лесно за употреба. При компютрите MagSafe портът беше заменен с появата на USB-C, но ето че технологията получава нов живот, благодарение на аксесоарите за iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Новата гама от аксесоари, включваща безжично зарядно (включително и такова за iPhone и Apple Watch едновременно), силиконови, кожени и прозрачни калъфи, както и кожен кейс тип портфейл се закрепят за смартфона изключително лесно, чрез използването на магнити. 

iPhone 12 и iPhone 12 mini ще бъдат налични в опции с вградена памет от 64 GB, 128 GB и 256 GB, а цветовите варианти ще са в син, зелен, черен, бял и (PRODUCT)RED червен цвят. Ще очакваме с нетърпение появата на новите модели iPhone и в България, като няма да пропуснем да ви информираме, когато имаме яснота относно кога ще се случи това и какви ще бъдат цените на устройствата.

Източник:iMagazin