Apple показа iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max

iMagazin
13/10/2020 ❘ 22:09

Заедно с iPhone 12 и iPhone 12 mini, във вторник вечерта Apple повдигна завесата и относно своите нови флагшип модели смартфон. iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max включват обновен дизайн, подобрена система от камери, LiDAR скенер, както и най-големия Super Retina XDR дисплей, използван някога за iPhone.

Както и по-бюджетните нови модели iPhone, Pro версиите поддържат по-бързата 5G мрежа, която се очаква да се превърне в стандарт през следващите години. Предимствата на 5G, които бяха изтъкнати са нейната несравнимо по-висока скорост, видео стрийминг в по-добро качество, подобрено гейминг изживяване и т.н. 

Промените в дизайна на iPhone 12 Pro са свързани не само със заоблените ръбове, наподобяващи тези на iPad Pro, но и с рамката на устройството, изработена от неръждаема стомана. Технологията на дисплея е Super Retina XDR, като екранът се отличава със забележителна яркост от 1200 нита, резолюция от 2,778 x 1,284 пиксела и контраст от 2 000 000:1. 6,7-инчовият дисплей на iPhone 12 Pro Max с неговите близо 3,5 милиона пиксела е най-големият и впечатляващ екран, включван някога в iPhone. 

И двата нови Pro модела iPhone разполагат с А14 Bionic процесор и усъвършенствани тройни камери със седем елемента, които могат да се похвалят с f/1,6 апертура. Оптичният зуум при iPhone 12 Pro е 4x, докато при по-големия модел цели 5х. Размерите на iPhone 12 Pro Max позволяват в устройството да бъде вграден 47% по-голям сензор, благодарение на който снимките при намалена светлина са подобрени с 87%. При Night Mode режимът вече се използва и Ultra Wide камерата, в комбинация с TrueDepth, а снимането на видео също е подобрено. Вече можете да записвате и редактирате кадри в Dolby Vison формат, директно от своя смартфон. LiDAR сензорът пък осигурява по-бърз автофокус при снимки и видеа, особено в слабоосветени ситуации.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max се характеризират със степен на водо и прахо устойчивост от IP68, а новата Ceramic Shield технология, разработена съвместно с Corning, осигурява подобрена здравина на дисплея, като от Apple твърдят, че той е до 4 пъти по-издръжлив на изпускания.

Не можем да пропуснем и MagSafe. От Apple са решили да възкресят една от любимите технологии на Mac потребителите, този път преработена и пренесена върху iPhone. MagSafe е един от тези малки, но значителни детайли, които носеха характера на Apple - хитро и лесно за употреба. При компютрите MagSafe портът беше заменен с появата на USB-C, но ето че технологията получава нов живот, благодарение на аксесоарите за iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Новата гама от аксесоари, включваща безжично зарядно (включително и такова за iPhone и Apple Watch едновременно), силиконови, кожени и прозрачни калъфи, както и кожен кейс тип портфейл се закрепят за смартфона изключително лесно, чрез използването на магнити. 

Двата модела ще бъдат налични с капацитет на вградената памет от 128 GB, 256 GB и 512 GB, както и в четири цвята - графитен, златен, сребърен и чисто новия Pacific Blue син цвят. Предстои да разберем кога и на какви цени ще се появят на пазара и у нас iPhone 12 и iPhone 12 Pro, като няма да пропуснем да ви информираме, когато това стане факт.

Източник:iMagazin